Köping 2

En vecka och en helg går fort..
Kom hem från vecka 2 i Köping runt sextiden i fredags. En bra vecka, hann med lite trevlig samkväm denna gång också med folk därifrån då vi körde bowling. Gjorde en historiskt dålig match, men vad gör det? :P

Lördagen sov vi som vanligt länge (la oss tidigt med för den delen) och sen blev det en sväng till Heron där jag införskaffade broddar att ha när jag är ute och springer. Testade dem en runda runt spåret, funkar klockrent! :) Efter det fick vi hjälp att undersöka vår icke fungerande motorvärmare som nu måste få en elektriker på sig då den var död helt enkelt. Så vi får se när den får liv igen.. Blev på kvällen middag ute med riktigt gott lammkött och sen en mysig tvkväll och äppelpaj! :)


Dagen idag har varit ganska seg, tvättat kläder och städat och sen blev det lite avkoppling en stund och målade lite akryl faktiskt! Köpte grejer för evigheter sen men inte kommit till skott, men idag så! Är ju just inget att ha sedan, men roligt att greja med iaf! :) Sen en kort promis och handla lite käk som nu inmundigats! Nu återstår inte så mycket mer än att kika på tv och sedan rulla i säng..

Känns lite jobbigt att inte riktigt hinna med tiden som flyr undan så snabbt. Man hinner bara precis hem och andas så bär det iväg igen. Humöret pendlar upp och ner som en jojo och jag vet varken ut eller in emellanåt.. Arg, ledsen, tillfreds, glad, lycklig, olycklig, damp, runt runt... Tycker synd om både mig själv och kära Tompa, vi blir inte kloka nån av oss på detta..

Men men, det ger väl med sig. Kroppen, eller knoppen, har väl inte hunnit fatta den här livsstilen ännu. Får ge det några veckor till.
Ser däremot fram mot kommande vecka, på tisdag morgon rullar vi till Sandviken och där har jag förstått att maskinerna är mer lika våra kommande. Blir kul att se hur deras arbetssätt skiljer sig från Köpings också. Dessutom verkar vi ska bo rätt nice och med tillhörande skidspår utanför knuten så är motionsbiten klar med! Ska bli så kul att testa nya skidorna!! :)

De var allt för nuläget, ha de gott sålänge go vänner!
PoK!

Köping

Helg igen och ack så skönt det är!
 
Hemma igen från vecka 1 som bortrest, dagarna i Köping har varit mycket bra och mycket givande. Trevligt folk som lär upp oss med så de känns toppen! Väldigt nice boende, Bishop Arms i Köping som förutom baren på bottenplan har en liten mysig frukostmatsal och hotellrum vån 2 och 3. Jättemysigt rum med nytt fräscht badrum, 120 cm hästenssäng och dubbla fönster/balkong med härliga skira gardiner vägg till vägg. Kändes hur lyxigt som helst!
 
Idag har det inte blivit många knyck, vi la oss tidigt igår då vi var så trötta och sov länge idag. Masade oss iväg på gymmet en sväng och sen har det blivit soffläge och skidor på tvn. Ska handla lite ätbart senare och så får de bli tv kväll efteråt. Alldeles lagom!
 
Imorrn ska jag träffa min fina pingla Anneli och på eftermiddan tvätta lite kläder. Måndag är vi hemma i Västberga och jobbar och tisdag rullar vi mot Köping igen för en vecka till med slipning. Känns verkligen så roligt att ha kommit igång och få se vad det är vi ska jobba med!
 
Det mesta känns väldigt bra faktiskt, är lite smådeppig att det är svårt att komma igång med träningen ordentligt och få ett bra flyt efter julledigheten och framförallt jobba bort sötsuget igen. Sjukt skrämmande att vanor du rotat in under ett års tid kan bli som bortflugna på tre veckor och de gamla står där och väntar så glatt på en.. Men, det kan inte grusa mitt goda humör, hårdhanskarna på nu bara så ordnar det sig det där också.
 
That´s it för nu, ska ladda om batterierna för nästa vecka och ja, packa OM väskan får man väl säga, ingen vits att packa UPP den när man hela tiden ska ha den igen. :)
Ha de gott, PoK!
 
 
Och psst... Vet ni? Min pojk är finast i världen och jag älskar honom mest av allt <3 Ville bara säga det!
 

Nytt år, nya möjligheter!

Tjolahopp, så var det 2014 då!
 
Nyårafton har jag tyvärr inte en enda bild från, vet inte vad det blivit av mitt fotande egentligen. Men den var mycket trevlig, god mat blev det och riktigt lugnt och stilla faktiskt. Och det gillade jag, var verkligen inte på något partyhumör så de gjorde mig inget alls. Bästa på kvällen var definitivt 12-slaget då vi stod på balkongen och skålade i champagne med en panoramavy av fyrverkerier som inte gick av för hackor, hur häftigt som helst! :) "Tidig" kväll blev det också, var i säng halv två tror jag.
 
Tänkte väl försöka mig på någon typ av resumé av 2013 även fast jag i ärlighetens namn inte tycker den har några superspeciella höjdpunkter att bjuda på. Men de bitar jag minns bäst och är glad att jag har fått med mig är nog..
 
* Utbildning i Tyskland med jobbet i mars, underbar vecka jag verkligen längtar tillbaka till!
* "Semestern" som bestod av golvläggande, lite slitigt var det men oj så fint det blev! Så roligt att "bygga sitt bo" som man vill ha det! :)
* 5-kamp med jobbet i slutet av juni, en mkt blöt men mkt mkt trevlig kväll! ;)
* CV, cykelvasan i aug med 4,5 mil cykling och samkväm i goda vänners lag, en mkt omtyckt tradition!
* Tjänsteresa till Halmstad nu i dec, mkt givande och spännande att få se vad min nya arbetsuppgift kommer att bestå i samt få en kickoff med "nya" kollegor!
* Och såklart mycket umgänge under årets gång med vänner och familj från norr och söder, mycket härligt!
 
Inte mycket till "höjdpunkter" direkt, men det är några saker som sticker ut lite iaf under det gångna året.
Är glad att jag utökat mina aktiviteter med jobbarkompisarna också, från just inga året innan till 5-kamp, fotbollskväll, firmafest och ett par mindre sittningar känns väldigt bra. Man behöver dem mer än man tror faktiskt.
 
 
Men mest stolt är jag över två andra saker.
 
För det första att jag kammade hem den nya tjänsten på jobbet. Det var bara tre som blev erbjudna av ca 8 sökande, och jag lyckades. Det är ingen lätt uppgift, vi har väldigt höga krav på oss att lära och tillämpa på kort tid. Men ett bevis på att ens hårda jobbande lönar sig, att man är kompetent och duktig på det man gör och är omtyckt. Ett bevis som jag så väl behövde och är otroligt stolt över!
 
Och det andra att mitt nyårlöfte gick i uppfyllelse. Jag sa till mig själv ifjol att till nästa nyår ska 10 kg väck för nu är jag så sjukt less på en trött, slö och plufsig kropp med värk. Och jag lyckades! Sen har jag hela året pendlat ett par kg upp och ner, har ju med vätska i kroppen/varit sjuk/andra orsaker att göra och helt normalt, men ca 10 kg är borta och kommer aldrig tillbaka. Och ja, jag vet, 10 kg på ett års tid är inte speciellt mycket om det är viktnedgång du är ute efter, men jag vill ha en HÅLLBAR viktnedgång. Fine, du kan gå ner det dubbla på ett par månader bara om du verkligen ger dig fan och äter strikt som fan osv, men då blir det jojon upp igen så fort du går tillbaka till "normala" vanor. Jag har inte ändrat min kost annat än att jag äter mer jämnt över dygnet (frulle, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, mellanmål istället för bara tre stora mål) samt att jag tar mindre portioner och dragit ner på kolhydraterna och undviker socker så mycket jag kan. Sen rör jag på mig mera, har varierat lite under året men ca 2-3 ggr per vecka, ibland mer ibland mindre.
 
Min point är, det har inte ens varit jobbigt att gå ner dessa kilon. Den som vill gå ner mycket på kort tid måste äta en superstrikt diet och träna som fan för att lyckas med det. Och för att sen hålla vikten måste man ju fortsätta ungerfär likadant, för annars går man ju upp igen. Och vem vill leva så?
Inte jag iaf, så då äter jag istället det jag vill och tycker om, men i mindre skala och ser till att röra på mig lite mer än vad jag stoppar i mig. Då går kilona neråt av sig självt, utan att det tär på mig. Mucho bra och känner mig sjukt nöjd!! :)
 
 
Oj blev lite långt detta, nu fick ni lite att läsa haha... :P Men men, man vet ju aldrig när det uppdateras nästa gång så lika bra va?
 
Idag då, har avklarat en löprunda och myser nu i soffan. Är så skönt med en söndag där du kan slappna av eftersom även måndagen är röd dag och ledig! Ska bara ta det lugnt och greja lite smått, ska ladda inför två  intensiva veckor som kommer. Ons-fre är det Köping för utbildning som gäller och veckan därpå samma mellan tis-fre. Då gäller det att vara på hugget och hålla huvet klart och redo för korvstoppning. Men det ska bli kul!
 
Kom att tänka på nyårslöften för 2014. Har klurat lite på det och tror jag ska ha flera i år.
 
1. Vill ner -10 kg till under det här året, då skulle jag vara nere på en sund vikt för min kropp och längd och tror jag kommer att få en skön feeling i kroppen.
2. Bli kick-ass bäst på nya jobbet. Göra mig oumbärlig.
3. Minst 1 utlandsresa, helt sjukt vad jag längtar efter det! Hoppas kunna hitta nån lucka i jobbandet för det.
 
Tror jag blir en lagom utmaning för året! Känner mig taggad och redo så detta blir awesome! :)
Ha de gott hörni och enjoy!
 
PoK!
 

RSS 2.0