2011...

Nu är julen över, familjen har åkt hem och allt är stilla lugnt. Det har varit en underbar jul, massor av mys, skoj och god mat och gotta. Och säkerligen några extra kilo, men de får man ta tag i sen. Det får de va värt!

Är fortsatt förkyld, de började nåra dar innan julafton med halsont som envist håller i sig. Men de kunde vara värre, nu hoppas jag bara det ger med sig lite till på lördag. Då ska vi till Tommys syster och hennes kille för lite nyårsupé, fest o skojigheter så då vill jag vara pigg och fit for fight. :)

Idag har jag tagit mig an tvättberget som på något vis skapats på sista tiden, vet inte hur det gick till. :P Tur de finns tvättstuga för såna mängder, haha! Skulle egentligen ha försökt komma ut och röra på mig med, men orken räcker inte till. Blir dessutom andfådd (stavas??) av minsta lilla då jag är så täppt. Får nog lov att acceptera mina tillfälliga begränsningar.

Sitter också och reflekterar lite över det gågna året. Hur var mitt 2011?

Egentligen måste jag nog backa tillbaka till våren 2010, för det var redan då jag började ett nytt liv och blev en ny person. Jag var less på att vara försiktig, försynt, ha dåligt självförtroende och självkänsla och inte ta för mig av livet. Så jag sökte mig min första egna bostad, som jag fick i slutet på juni/början på juli med inflyttning i augusti. Under den tiden träffade jag också en del nya människor, en spännande och utvecklande tid som var mycket rolig.

Det var också under den här perioden jag träffade han med stort H, mannen i mitt liv och min stora kärlek. Min fina Tommyboy. Jag hade bara bott på Alpvägen en vecka själv när han flyttade in till mig. Tanken vara först bara en vecka i väntan på hans nya bostad, men han blev kvar. Och det var klart jag hade mina tvivel. Skulle vi verkligen klara att bo två personer på 30 kvadrat, jag med mitt kontrollbehov på saker, ordning och reda? Skulle han stå ut med mig med skavanker och knasigheter? Skulle jag våga lita på att han skulle stanna med mig, för vem skulle nånsin vilja ha och älska mig?

Men det gjorde han och det gör han. Med över ett år tillsammans på 30 kvadrat tror jag mig ha bevis nog.
Och det blev ett nytt år 2011 och nu för bara några månader sedan flyttade jag med min kärlek 60 mil söderut till Huddinge, Stockholm. Nu bor vi dubbelt så stort, perfekt och jättemysigt. Och kärleken lyser starkare än nånsin måste jag säga.

Ingen, allra minst jag, hade trott den våren 2010 att detta nånsin skulle ske. Men jag ångrar inte en sekund. Det har varit den mest fantastiska tid i mitt liv nånsin och året som nu har gått är oförglömligt.
Jag är och känner mig som en ny person. Jag accepterar den person jag är med skavanker och allt och tror äntligen på mig själv. Jag kan, jag vill och jag vågar och ingen bestämmer över mitt liv förutom jag själv. Jag har det otroligt bra med fantastiska människor omkring mig. Och inget gör mig lyckligare än varje sekund med min T. Han är den mest otroliga person jag vet, för han är så fantastiskt fin och underbar och han älskar mig villkorslöst, precis som jag är.Vackrare är svårt att få.

Jag älskar dig Tommy Mellberg. <3

Det var allt för nu, vi hörs igen nästa år! :)
Gott nytt alla!

PoK

GOD JUL!

Ojdå, vips vart de visst jul!

Dan innan dopparedan, inatt anlände mamma, pappa och Simon och blir kvar ända till onsdag! Så himla kul, och det kommer bli en supermysig jul!! :)

Den här veckan har jag varit på café Nästan Hemma och haft praktik. Eller inofficiellt, provjobbat. Det har varit ganska tufft, mycket att tänka på och lära sig och detaljer hit och dit. Ingenting blir rätt och blev det rätt var man för långsam. Ja, just nu är jag inte jättepepp, men måste ju utvärdera och se hur de tycker det har gått och så där. Det är en annan tjej som var där förra veckan också, så det är inte ens säkert att jag blir erbjuden jobbet. Jag får vänta och se hur det blir helt enkelt.

Sen har jag bakat massor nu inför julen, blir inga bilder men det är iallafall lussebullar, två sorters pepparkakor, syltkakor, sirapshjärtan, polkagrisbiscotti, två sorters kola, knäck och egen glögg. Känner mig mycket nöjd, nu har vi gotta hela julhelgen och kylen är dessutom full med mat precis som det ska va!

Imorgon inviger vi julafton med gröt och skinkstut, sen en sedvanlig promenad, laga till maten, Kalle kl tre följt av storslagen julmat. Vi har skinka, köttbullar, prinskorv, potatis, leverpastej, gravad lax, sill, rödbets- och fetaoströra, tjälaknöl och lite annat smått och gott. Och senare på kvällen vickning med brie, frukt, julgodiset, glögg och kakorna samt julklappsöppning! Kan fan knappt bärga mig.

Juldagen har vi bjudit hit Tommys föräldrar med partners och Tommys syster och hennes kille på fika, det blir mysigt! Och resterande tid då familjen är här blir det nog mycket slappande i soffan, spel och allmänt mys.

Och som ni kanske märker älskar jag julen och allt vad det innebär. Jag har mina nära och kära omkring mig, bordet är fullt, granen är pyntad. Allt är precis som det ska vara. <3

Det var vad jag hade att säga för nu, men GOD JUL på er alla!

PoK!

1 december

Herregud. Nu är det snart jul. PÅ RIKTIGT.

Men känner mig ändå ganska lugn för det. Med tanke på den ekonomiska situationen som råder i dagsläget är julklappssfronten ganska lugn, det blir lite smågrejer bara som går fort att fixa. Och julmaten och julbaket är planerat och nerskrivet handlingslista så det är också på gång. Man får ta det lite pö om pö, vår frys är ju inte så stor. Typ pytteliten. :P Men det ska nog gå bra!

Jobbet då. Har äntligen fått komma på intervju (x 2 till o med) så de är en boost uppåt! Men just nu håller jag tummarna mest för ett annat jobb jag sökt, det är gångavstånd från där vi bor så det skulle vara fantastiskt! Jag fått en uppsving igen, söker för fullt och ska skicka iväg en handfull ansökningar idag igen. Jag tycker det känns okej ändå, även om jag nu är inne på månad tre som arbetslös. För jag gör så gott jag kan, det går inte att göra det mer eller fortare än jag gör nu. Halva jobbsöket handar ju om att vänta på svar liksom. Så jag är nöjd och stolt över min insats!

Och i helgen var ju min kära mammi hit till mig! Det var toppen, fredagen spenderade vi 6 timmar(!) i city med shopping samt mysig och god middag bestående av fiskgratäng. Lördagen blev det en tur till Kungens Kurva och Ikea (såklart), där avverkade vi 3 timmar. Det går fort när det är stort, haha! Och roligt. ;) Avslutade med en god pastamåltid på italienska restaurangen nere i centrum och lite godsaker till Downton Abbey! Och på söndagen bakade vi en sats lussebullar och tog sen en sväng till in till city o spanade lite julskyltning och åt en pizza i gamla stan innan mamma skulle flyga hem igen. Det var en supermysig helg och så kul att älskade mamsen hälsade på. Och nu är det ju snart jul så vi ses igen. <3

Jaa, de va nog vad jag hade för tillfället.
Nästa gång blir det rapporter från julbaket kan tänkas.. ;)

Ha't!
PoK!
RSS 2.0